18 February 2011

Vi har fått kattungar

Äntligen har vår Josan (Juicy Fruit) fått egna små! Fyra små leopardungar blev det – alla hanar – tre prickiga och en i guldmarmorerad marblemönstrad skrud. Alla med gyllene sidenrock, precis som sina föräldrar.

Vi är mycket förväntansfulla över denna kull som är ett exempel på när genetiken av två av de bästa linjestammarna möts. Pappa till kullen är inte mindre än EC Lux of Lama – en välkänd kisse på utställningsarenan som bland annat kammat hem den hedersvärda utnämningen Årets bästa korthårshane 2008 (bland alla korthårskatter) och Bästa bengal 2008 och 2007. Lama är också en välberövad avelshane som har lämnat många meriterade avels- och utställningskatter.

Josans pappa, alltså kullens morfar, behöver ingen närmare presentation. SW10'09' EC Absolutely Super Cooper är dubbel Skandinavisk mästare och blev bästa bengal på det senaste World Winner. Både Lama och Cooper ägs av våra goda vänner på KungsgardenCats, och vi är SÅ tacksamma över att få möjlighet att göra en sådan här superkombo.

Det här är en av Lamas sista kullar. Hör av dig om du är intresserad
– Lamas ungar tingast snabbt!

Individuell info kommer inom kort under menyn Kattungar.

 
Jangala Bengals ©2010
Design by Daniella Weiler